söndag 1 september 2024

En kort portföljuppdatering - Augusti portföljsammanfattning

Augusti portföljsammanfattning, utveckling, utdelningar och fördelning
Augusti inleddes med ganska rejäla nedgångar på de flesta av världens börser.

En stabilare, lägre inflation och räntesänkningar är nu inte längre något man hoppas på utan snarare ett faktum. Således har fokus skiftat för många investerare. Det märkte vi i början på augusti när USA bland annat redovisade sysselsättningssiffror. Rapporten visade siffror under förväntningarna, färre nya jobb hade exempelvis skapats.

Under förra året och början av detta året sågs liknande siffror ofta som positivt för börsen, detta på grund av att en avmattande aktivitet ökade förhoppningarna för lägre räntor. Nu tolkades det istället som negativt då investerare oroar sig för lågkonjunktur. I inlägget följer en kort uppdatering av portföljens utveckling för augusti.


Svag start på augusti som sedan återhämtade sig


Portföljen för juli i siffror

  • Totala utdelningar i augusti: 766 kr (förväntat 750 kr)
  • Portföljutveckling augusti: ca 0,2% (OMXSGI ca 0,1%)
  • Portföljutveckling i år: ca 15,4% (OMXSGI ca 13,8%)

Portföljens värdeutveckling

OMXSGI såväl som portföljen var i slutet av augusti oförändrat jämfört med slutet av juli. Trots den stora initiala nedgången i augusti repade både index och portföljen sig.

Alla mina innehav hittas på portföljsidan.

Augusti 2024 portföljutveckling

Utdelningar

Ännu en svag månad utdelningsmässigt men helt enligt förväntningarna.

Augusti 2024 utdelningar

Framåtblickande

Hösten är nu här och det är inte långt kvar tills det amerikanska presidentvalet. Jag förväntar mig en något stökig börs-höst men vidtar inte några direkta åtgärder i portföljen i detta nu utan följer utvecklingen.

På ett personligt plan är det fortsatt fullt upp med studier. Under terminen läser jag på 125%-takt vilket fortsatt innebär att jag inte har mycket tid över för att uppdatera denna sida. Terminens kurser består såklart av flera ekonomiämnen såsom fördjupad mikroekonomi, ekonomisk integration, regional ekonomi och politik men även ledarskap och organisation samt en kurs i visualisering av data.

Portföljfördelning

Då inga köp eller försäljningar gjorts under månaden är portföljfördelningen oförändrad från föregående månad.

augusti 2024 portföljfördelning

*Notera att allt som skrivs på denna sida är mina personliga åsikter och uppfattningar, jag ger aldrig köp- eller säljrekommendationer på individuella aktier. Alla som investerar i finansiella produkter bör göra sin egen analys. Finansiella tillgångar kan både öka och minska i värde, historisk avkastning ger ingen garanti för framtida avkastning. Kort och gott, det är dina pengar och ditt ansvar att läsa på om riskerna när du investerar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg